1 SU BARDAĞI SU: 200 ml
1SU BARDAĞI SÜT: 200 ml
1SU BARDAĞI SIVI YAĞ: 200ml
1SU BARDAĞI UN: 100 gram
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER : 200gram
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ: 100 gram
1 SU BARDAĞI İRMİK: 165 gram
1 SU BARDAĞI BUĞDAY: 185 gram
1SU BARDAĞI BUĞDAY NİŞASTASI: 120g
1 SU BARDAĞI PİRİNİÇ: 200 gram
1 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR: 175 gram
1 SU BARDAĞIYEŞİL MERCİMEK: 175 gram
1SU BARDAĞI NOHUT :180 gram
1 SU BARDAĞI KURU FASULYE: 170 gram
ÇORBA KAŞIĞI OLARAK VERİLEN ÖLÇÜLERİN GRAM CİNSİNDEN KARŞILIKLARI
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ: 15_20 GRAM
1 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ: 15 GRAM
1 ÇORBA KAŞIĞI UN: 7,5 GRAM
1 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK: 12 GRAM
1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER: 15 GRAM
1 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ: 8 GRAM
1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ : 18 GRAM
1 ÇORBA KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI : 6,5 GRAM
Ö NEMLİ NOT :
Yemek tariflerinde tüm su bardağı ve kaşık ölçüleri silme olarak verilmiştir.Silme ,bardağı veye kaşığı doldurduktan sonra ,bir biçak sırtıyla malzemeyi düz bir satıh haline getirmek sureti ile elde edilir .Dolu kaşık ise tepelemedir.