Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi
- 150 gr. beyaz peynir
- yarım demet maydanoz veye dereotu
yapılışı.
- Soda, süt, yumurta ve yağı bir kapta çırpın.
- Kek kalıbını yağlayın
- İlk Yufkayı ortasını delmeden, kenarlarını dışa taşırarak kalıbın içine yerleştirin. ilk yufka karışıma batırılmayacak
- 2. yufkayı yarıya bölün. karışıma batırıp kalıbın içine yerleştirin. Diğer yarısını da aynı şekilde karışıma batırıp yerleştirin
- Üzerine iç malzemesinden serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde bir yufka, biraz iç olarak kalıba döşeyin
- Son yufkayı yerleştirdikten sonra, kalan karışımı üzerine gezdirin.
- İlk yufkanın ortada kalan kısmını delin ve kenarlara doğru itekleyerek üzerine yerleştirin
- İlk yufkanın dışa taşan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlayın.
- En üste yağ sürün. Mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün 175 derecelik fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.