6 Ekim 2019 Pazar

Baharatlı kurabiye


Damla sakızlı kurabiye



Malzemeler:

125 gr margarin(oda sıcaklığında ben teremyağ gurme kullandım)

2 adet yumurta(birinin akı üstü için ayrılacak)

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 çay kaşığı toz damla sakızı (fazla koymayın kurabiyeniz acımsı olur)

Aldığı kadar un

Üzeri için :

1 adet yumurta akı

Susam

Yapılışı :

Geniş bir kap içine margarini yumurtaları ayçiçek yağını ve toz şekeri koyup iyice karıştırın

Elediğimiz kabartma tozu ve unu,vanilya ve nişastayı ilave edelim.ele yapışmayan hamur olacak

Hamur çok yumuşak olmayacak

Elimize ceviz büyüklüğünde alıpşekil verelim önce yumurta akına sora susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim

Susamı döktükten sonra kurabiyelere bıçakla + işareti yapalım

Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişirelim.

İnanın sonuç ve koku muhteşem oluyor.afiyet olsun