6 Ekim 2019 Pazar
Damla sakızlı kurabiye
Malzemeler:
125 gr margarin(oda sıcaklığında ben teremyağ gurme kullandım)
2 adet yumurta(birinin akı üstü için ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı toz damla sakızı (fazla koymayın kurabiyeniz acımsı olur)
Aldığı kadar un
Üzeri için :
1 adet yumurta akı
Susam
Yapılışı :
Geniş bir kap içine margarini yumurtaları ayçiçek yağını ve toz şekeri koyup iyice karıştırın
Elediğimiz kabartma tozu ve unu,vanilya ve nişastayı ilave edelim.ele yapışmayan hamur olacak
Hamur çok yumuşak olmayacak
Elimize ceviz büyüklüğünde alıpşekil verelim önce yumurta akına sora susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim
Susamı döktükten sonra kurabiyelere bıçakla + işareti yapalım
Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişirelim.
İnanın sonuç ve koku muhteşem oluyor.afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)