10 Şubat 2014 Pazartesi

Fırında bal kabağı tatlısı

Sakarya sapanca dan bal kabağı aldım tabiki hemen eve gelince sabah fırında pişirdim harika oldu şimdi tarifinde sıra:

Önce kabakları bir güzel dilimliyeyin sonrada yıkayıp suyunu süzdürün 


Sonra fırın tepsisine yada borcama bir kiloya 2 su bardağı toz şeker ilave ettim şekerler eriyene kadar bir kenarda beklettim vaktiniz varsa akşamdan bekletin daha sonra frını 200 derecede ısıttım ve kabakları iyice pişine kadar beklettim arada eriyen şekerleri alttan alıp üzerine döktüm kaşıkla soğuyunca üzerine tahin ve ceviz koydum enfes oldu...


Haşhaşlı cevizli çörek

2,5 su bardağı ılık su 
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı toz şeker
Bir küçük paket yaş maya
Aldığı kadar un ve tuz
Kulak memesi yumuşakluğında bir hamur yapılacak yarım saat bekletilecek hamurdan mandalina büyüklüğünde parrçalar alınıp tabak boyunda açılacak içine sıvıyağda inceltilmiş haşhaş sürülecek ve dövülmüş ceviz serpilecek rulo yapılıp gül şekli verilecek üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilecek ve fırına verilecek yoğurt sürmeyin yanıyor benimkiler öyle oldu çok güzel oluyor ve kabarıyor..


sapanca gölü,maşukiye izmit





dün eşimle birlikte arkadaş grubuyla sapanca gölü maşukiye izmit bolu turuna katıldık böyle  güzellik yok gidip  görmediyseniz mutlaka görmenizi tavsiye ederim çok güzel bir gün geçirdik herkese tavsiye ederim...