Malzemesi:1 karnıbahar
3 yemek kaşığı tereyağ
4_5 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi
tuz _3 yumurta
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
Yapılışı:Karnıbaharlar çiçek çiçek ayrılacak,az tuzlu suda haşlananıp süzülecek.Bir kapta tereyağı eritilip içine un konulup pembe renkte kavrulacak içine süt ilave edilip muhallebi kıvamında pişirilecek.Ilıyınca yumurtalar içine kırılıp tuz ,kaşar peyniride ilave edilip karıştırılacak.Frın kabına başemel sosun yarısı konulup üzerine karnıbaharlar ilave edilecek onun üzerinede kalan sos konulup en üste kaşar peynir rendesi serpilip servis yapmadan 20 dakika önce fırına konulup üzeri kızarana kadar pişirilecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder