22 Nisan 2014 Salı
Patlıcan reçeli

Portakal reçeli
4 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
Yapılışı: Portakalları iyice yıkıyoruz daha sonra hepsinin suyunu sıkıp posalarıyla birlikte bir kapta bekletiyoruz sonra kabukları içinde kalan posalarıda çıkartmadan küçük küçük doğruyoruz( ben blendırdan çektim) bir tencereye koyuyoruz üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz ocakta altını yakıp kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıyoruz sonra suyunu süzüyoruz bı işlemi 4 kez tekarlıyoruz portakal kabuklarının acısı gitsin diye sonra suyu süzülmüş portakalların üzerine ayırdığımız portal suyunu ve 4 su bardağı toz şekerini ilave edip kaynamaya bırakıyoruz üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz tahminen 15 dakika kaynıyor sonra bir limon suyunu ilave ediyoruz 5 dakikada onunla kaynıyor üzerindeki köpükleri alıyoruz altını katıyoruz reçelimiz hazır...
Kabak mücveri ( tavada)

fırında kabak mücveri
ben bu tarifi Emine Beder hanımefendiden almıştım denedim ve çok güzel oldu...
- Orta Boy Kabak
- 1 Orta Boy Havuç
- 1 Demet Maydanoz
- 1/2 Demet Dereotu
- 4 Dal Yeşil Soğan
- 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Adet Yumurta
- 1,5 Çay Bardağı Un
- 75 Gr Kaşar Rendesi
- 200 Gr Beyaz Peynir
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Paket Kabartma Tozu
Tarifin Hazırlanışı
- Kabakların kabuklarını soyup rendeleyelim
- Kabak rendesinin suyunu bırakması için tuz serpip 5 dk bekletelim
- Tel süzgece alıp sıkarak suyunu süzelim
- Kabak rendesini bir kaba alıp içine kıyılmış dereotunu, maydanozu, taze soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, yumurtaları, unu, sıvı yağı ve rendelenmiş havucu, kabartma tozunu, tuzu, karabiberi ekleyip karıştıralım
- Fırın kabını margarinle yağlayıp hafifçe un serpelim
- Mücver malzemesini fırın kabına alıp yayalım
- Mücverin üzerine kaşar rendesi serperek önceden 200° ısıtılmış fırında üzerindeki kaşarlar eriyip hafifçe pembeleşene dek pişirelim
- Mücveri fırından alıp ılıtarak dilimleyip servis yapalım
Kabak dolması
Bir kilo kabak yıkanır ve kabukları kabak soyucuyla soyulur sonra ortadan ikiye bölünüp içleri kabak soyucuyla yada bir çay kaşığı yardımıyla oyularak çıkartılır.İÇ MALZEMESİ: 250 gr orta yağlı kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 bağ dereotundan bir tutamı 1 bağ maydanozdan 1 tutamı 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 yemek kaşığı biber salçası bütün malzemeyi doğrayıp karıştırın sonra kabakların içine doldurun tencereye dizin içine 2-3 diş sarımsak doğrayın ve 1 yemek kaşığı salçayla suyu karıştırıp yemeğin içine ilave edin birazda isteğe bağlı yağ ilave edip pişirin..(ben iç malzemem arttığı için yaprakta sardım)dereotu ve sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz afiyet olsun...
Etiketler:
Kabak dolması enfes oldu
Yer:
Ankara Ankara
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)