20 Ocak 2014 Pazartesi

Portakallı irmik helvası

PORTAKALLI İRMİK HELVASI


bir paket irmiği bir kapta ölçüyorsunuz sonra bir tencereye bir paket margarin bir paket dolmalık fıstık koyup fıstıkların rengi dönene kadar kavuruyorsunuz sonra içine ölçtüğünüz irmik kadar bir ölçü şeker iki ölçü su veya süt karışımı olabilir (bunu önceden ayarlayıp şeker eriyene kadar karıştırıyorsunuz) ve portakal kabuğu rendesi koyuyorsunuz tencerenin kapağını kapatıyorsunuz iyice kaynayıp suyunu çekmeye başlayınca arada karıştırarak helva kıvamına gelene kadar pişiriyorsunuz kapağını kapatıp biraz demlenince servis yapabilirsiniz ...ben portakal kabuklarını kışın blendırdan geçirip derin dondurucuda saklıyorum bunu keklere tatlılara  kurabiyelere koyuyorum çok güzel oluyor...AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder