MALZEMESİ:pudra şekeri(üzeri için)
250 gr. sanayağ yumuşak
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozuKREMASI: 1 şişe süt ( ½ kilo)
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
kremayı önceden yp ve soğut.YAPILIŞI:malzemenin hepsiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılacak sonra bu hamur rulo yapılıp 5 eşit parçaya bölünecek böldüğünüz her parçayı dikdörtgen açıp uzunlamasına bir ucuna kremadan sürülüp rulo sarılacak ve 5 eşit parçaya kesilecek hepsi aynı şekilde yapılıp yağlanmış tepsiye konulacak ısınmış fırında 200 derecede üstü kızarmadan pişirilecek soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilecek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder