21 Ocak 2014 Salı

Bazen


Tavşanlı çocuk süeteri

TAVŞANLI ÇOCUK SÜETERİ


 84  ilmek  alınıp 12 sıra lastik örülür. 14 düz 1 tavşan 12 düz 1 tavşan yapılır 2 tavşan arası10 sıra  12 düz sonra 2 nci tavşan  12 düz sonra3 ncü  tavşan [tavşan yapmak için  5 ilmek gidip gelinip 8 sıra düz örülür  sonra örgüye devam edilir]  

    Alttan yukarı doğru 3 tavşan yap  3 sıra ör sora 7 ilmek al lastik ör git gel 3 sırada kes aynısını öbür kolada yap  sonra yine 3sıra ör  ortadan ikiye ayır yarısını bi ipe tak ortadan 7 ilmek al lastik ör yaka için git gel lastikten sonra 1 kes 22 ilmek kalana kadar kes sonra 3 sıraör bitir arkayı düz ör .


Bereket çiçekleri

BEREKET ÇİÇEKLERİ


 yeğenlerim nihan ve iremin düğünleri için yapmıştım çiçeklerin altında içinde mısır pirinç ve para var bereketli olsun diye nikahtan sonra bir kısmı gelin ve damadın başına atılır kalanlarda misafirlere verilir



Mutfağıma ördüğüm perdem

MUTFAĞIMA ÖRDÜĞÜM PERDEM



Yelek

yelek


yelek bu yeleği 5 yıl önce kızıma örmüştüm ama hiç giymedi 

Perde ucum

KIZIMIN ODASINA ÖRDÜĞÜM PERDE UCU


Dantell sehpa örtüm

 DANTEL SEHBA ÖRTÜM


Dantel örtü

OTURMA ODASI İÇİN DANTEL ÖRTÜ


İğne oyası havlu kenarım

İĞNE OYASI HAVLU KENARI


Tepsi örtüsü

TEPSİ ÖRTÜSÜ


Hint felsefesi

Hint Felsefesinden 4 ALTIN KURAL


Hint Felsefesinden 4 ALTIN KURAL 


ilkkural : " Karşına çıkan kişiler her kimse, doğru kişilerdir. Bunun anlamı şudur, hayatımızda kimse tesadüfen karşımıza çıkmaz. Karşımıza çıkan, etrafımızda olan herkesin bir nedeni vardır, ya bizi bir yere götürürler ya da bize bir şey öğretir İkinci kural : "Yaşanmış olan her ne ise, sadece yaşanabilecek olandır. Hiç bir şey, hem de hiç bir şey yaşadığımız şeyi değiştiremezdi. Yaşadığımızın içindeki en önemsiz saydığımız ayrıntıyı bile değiştiremeyiz. "Şöyle yapsaydım, böyle olacaktı" gibi bir cümle yoktur. Hayır, ne yaşandıysa, yaşanması gereken, yaşanabilecek olandır, dersimizi alalım ve ilerleyelim diye. Her ne kadar zihnimiz ve egomuz bunu kabul etmek istemese de, hayatımızda karşılaştığımız her olay, mükemmeldir." Üçüncü kural : " İçinde başlangıç... ...

Dantel vitrin örtüsü

SEHPA ÖRTÜSÜ


Dantel bohça uçu

BOHÇA UCU


Alman pasta

ALMAN PASTA



MALZEMESİ:
 3 yumurta
                          3 kahve fincanı şeker
                           3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
                           1 fincan su
                            4 fincan un
                            1 çay kaşığı kabartma tozu
    Yukarıdaki  malzemeden kek hamuru çırpılacak yuvarlak kalıba dökülüp orta ısılı fırında 30_35 dakika pişirilecek soğuyunca kek ikiye bölünecek(kek ince oluyor)
KREMA: 1 yumurta
                 3 kaşık un
                  3 kaşık şeker
                  2 su bardağı süt 
                  limon kabuğu rendesi
   hepsi muhallebi kıvamında pişirilip soğuyunca kekin arasına sürelecek en üstüne heryerine gelecek şekilde bolca pudra şekeri serpilecek ve buzdolabında bekletilec
ek.

Etli güveç

ETLİ GÜVEÇ



 MALZEMESİ:1 kilo dana kuşbaşı doğranmış yağsız  et ,küçük küpler halinde doğranmış patates,1 domates,2 biber,6_7 adet sarımsak ,biber ve domates salçası ,isteğe bağlı haşlanmış bezelye,1 kuru soğan.
YAPILIŞI:Bir tencereye yada düdüklü tencereye etleri,doğranmış kuru soğanı,doğranmış sarımsakları koyup bir kaşık yağ ile biraz kavurun sonra 1 yemek kaşığı salçaları ilave edin üzerini geçecek kadar su ilave edin  ve  etler yumuşayana kadar pişirin.Bir kızartma tenceresinde patatesleri çok az kızartın ve bir tepsiye yada borcama  koyun üzerine suyuyla beraber etleri koyun en üstünüde  domates ve biberlerle  süsleyip  üzerine karabiber,kimyon ve  çok az daha yağ ilave edip sofraya oturmadan yarım saat önce fırına koyup  sonra servisyapın.

Dantel sehpa örtüm

Can yücel yaşayınca anladım

CAN YÜCEL - YAŞAYINCA ANLADIM_



Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış,kendi yolumu çizdiğimde anladım. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım.. Yüreğinde aşk olmadan geçen her gün kayıpmış, Aşk peşinden neden yalınayak koştuğunu anladım.. Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden, Neden hiç ağlamadığını anladım.. Ağlayanı güldürebilmek,ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş, Gözyaşımı kahkahaya çevirdiğinde anladım.. Bir insanı herhangi biri kırabilir,ama bir tek en çok sevdiği, acıtabilirmiş, Çok acıttığında anladım.. Fakat,hak edermiş sevilen onun için dökülen her damla gözyaşını, Gözyaşlarıyla birlikte sevinçler terk ettiğinde anladım.. Yalan söylememek değil, gerçeği gizlememekmiş marifet, Yüreğini elime koyduğunda anladım.. ”Sana ihtiyacım var, gel ! ” diyebilmekmiş güçlü olmak, Sana ”git” dediğimde anladım.. Biri sana ”git” dediğinde, ”kalmak istiyorum” diyebilmekmiş sevmek, Git dediklerinde gittiğimde anladım.. Sana sevgim şımarık bir çocukmuş,her düştüğünde zırıl zırıl ağlayan, Büyüyüp bana sımsıkı sarıldığında anladım.. Özür dilemek değil, ”affet beni” diye haykırmak istemekmiş pişman olmak, Gerçekten pişman olduğumda anladım.. Ve gurur, kaybedenlerin,acizlerin maskesiymiş, Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış, Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım.. Ölürcesine isteyen,beklemez,sadece umut edermiş bir gün affedilmeyi, Beni af etmeni ölürcesine istediğimde anladım.. Sevgi emekmiş, Emek ise vazgeçmeyecek kadar, ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş… CAN YÜCEL..

Sakal ipten klozet takımı

sakal ipten klozet takımı


banyoma ördüğüm klozet takımı  nilss blogcu ablamdan  öğrendim çok kolay oluyor  ve halı kadar kalın tavsiye ederim

Nazar boncuklu klozet takımı

KILOZET TAKIMI


Bu kılozet takımınıda komşum Emel ördü ellerine sağlık

 

Muhallebili kadayıf

MUHALLEBİLİ KADAYIF


MALZEMELER:       300  gr.  kadayıf     
                             6 yemek kaşığı toz şeker
                             5 yemek kaşığı tereyağ
                              1,5 su bardağı doğranmış ceviz

YAPILIŞI:Kadayıfı 1-2 saat önceden dondurucuya koyun dondurucudan alıp iyice kıyın bir tencereye koyun içine yağı ,şekeri ilave  edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun pembe haR:3le gelince cevizi ilave edin ateşten alıp soğutun .
MUHALLEBİ MALZEMESİ:1 kg. süt
                                                   4 yemek kaşığı mısır nişastası
                                                   2 kahve fincanı toz şeker
                                                    1 yumurta
                                                    1 vanilya
                                                    1 küçük kutu krema
HAZIRLANIŞI: Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirin soğutun soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mixserle karıştırın kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serinüzerine muhallebiyi yayın kalan kadayıfı üzerine yayın buzdolabında bekletin.
  .

Yeğenim irem vefat etti




27 aralık pazar günü yeğenim İREM vefat etti...

     Malesef   daha 28 yaşındaydı ..
iki yıllık evliydi  ve Ankara bakanlıklar Ziraat bankasında çalışıyordu ecel onu ansızın uykusunda aramızdan aldı  daha bir hafta önce 21 aralıkta doğum gününü kutlamıştık çiçekleri eşi almıştı çok mutluydu  hayata dair birçok planları  vardı  yeniyıl planları yapıyorduk hepbirlikte   cumartesi akşamı saat onikiye kadar annesiyle  bizdelerdi    eşi kazakistan ziraat bankasında çalışıyordu   bir hafta sonra yeniyıl için gelecekti   malesef    bir  iki gün önce gelmek zorunda kaldı..
Nasıl katlansam bilmem
Bu uzun ayrılığa
Nasıl inansam bilmem
Bir ömür yokluğuna
Artık güneş doğar mı
Çiçekler açarmı bilmem
Bakıyor görmüyorum
Çaresizim  çaresiz....
Ahhhhhhhhhhhh27 aralık pazar günü yeğenim İREM vefat etti...
     Malesef   daha 28 yaşındaydı ..
iki yıllık evliydi  ve Ankara bakanlıklar Ziraat bankasında çalışıyordu ecel onu ansızın uykusunda aramızdan aldı  daha bir hafta önce 21 aralıkta doğum gününü kutlamıştık çiçekleri eşi almıştı çok mutluydu  hayata dair birçok planları  vardı  yeniyıl planları yapıyorduk hepbirlikte   cumartesi akşamı saat onikiye kadar annesiyle  bizdelerdi    eşi kazakistan ziraat bankasında çalışıyordu   bir hafta sonra yeniyıl için gelecekti   malesef    bir  iki gün önce gelmek zorunda kaldı..
Nasıl katlansam bilmem
Bu uzun ayrılığa
Nasıl inansam bilmem
Bir ömür yokluğuna
Artık güneş doğar mı
Çiçekler açarmı bilmem
Bakıyor görmüyorum
Çaresizim  çaresiz....
Ahhhhhhhhhhhh
ALLAHIM   bizden çok
Bizden çok mu sevdin
Saatler durmuş sanki
Zaman geçmek bilmiyor
Gözyaşlarım dinmiyor
Çaresizim çaresiz.....
                      MEKANIN CENNET OLSUN
  ADIN GİBİ MELEĞİM......

Bülbülyuvası böreği

bülbül yuvası böreği



              Malzemesi: 4  adet yufka 2yumurta
                          1 su bardağı sıvıyağ
                          2 su bardağı süt
 bunların hepsini karıştır.

İç  Malzemesi: 4_5 adet sosis doğra
                              4_5 adet biber doğra
                              100 ğr. kaşar peynir rendesi
                               3 adet domates doğra

Yapılışı: Bir yufkayı aç üzerine karışımdan sür ,ikinci  yufkayıda onun üzerine ser  yine karışımdan sür yufkayı 8 e yada 4 e  kes üçgen parçanın  bir ucunu sigara böreği sarar gibi sar ama ucundan birazını sarma  iki ucu kendi etrafında döndür birleştir kürdanla tuttur  sarılmayan kısmı üçgen şeklinde olan ortada kalacak   bülbülyuvası şekli olacak  içerisine sosis,biber,domates en üstünede kaşar peynir rendesi konulacak kenarına yumurta sarısı  veya harçtan sürülüp ısınmış fırına konulup pişirilecek.
(8 e bölersen küçük ,4 e bölersen büyük oluyor)iç harcını patatesli kıymalı istediğiniz  gibi koyabilirsiniz.Ben bu resimde  pişirmeden çektim resmini çünkü  ben hazırlayıp  diffirizde saklıyorum misafir geleceği zaman çıkarıp yumurta sarısı sürüp fırına koyuyorum.


Mercimek filizleri

         MERCİMEK FİLİZLERİ:     : Yeşil mercimekleri akşamdan bir cam kaseye ıslatıyorsunuz sabah ıslattığınız suyu döküyorsunuz  mercimekler nemli kalıyor gün içinde iki kez suyla ıslatıp suyu bir kevgirle veya bir tülbentle süzüyorsunuz tahminen iki üç gün içinde mercimekler filizleniyor bunları kahvaltıda veya salatalarınıza katarak tüketebilirsiniz çok güzel oluyorlar hem vitamini gitmiyor hemde çok lezzetli oluyorlar.Bu şekilde diğer bakliyatlarıda yapabilirsiniz soya,buğday,maş fasulye çok güzel oluyorlar denemenizi tavsiye ederim bende televizyonda bir yemek programında görmüştüm çok faydalı olduğunu söylediler evde mercimek vardı onu denedim çocuklarda eşimde çok beğendi.... Yeşil mercimekleri akşamdan bir cam kaseye ıslatıyorsunuz sabah ıslattığınız suyu döküyorsunuz  mercimekler nemli kalıyor gün içinde iki kez suyla ıslatıp suyu bir kevgirle veya bir tülbentle süzüyorsunuz tahminen iki üç gün içinde mercimekler filizleniyor bunları kahvaltıda veya salatalarınıza katarak tüketebilirsiniz çok güzel oluyorlar hem vitamini gitmiyor hemde çok lezzetli oluyorlar.Bu şekilde diğer bakliyatlarıda yapabilirsiniz soya,buğday,maş fasulye çok güzel oluyorlar denemenizi tavsiye ederim bende televizyonda bir yemek programında görmüştüm çok faydalı olduğunu söylediler evde mercimek vardı onu denedim çocuklarda eşimde çok beğendi....

Gözyaşlarımı aynı gülmeler mi farklı


GÖZYAŞLARIMIZ AYNI GÜLMELER Mİ FARKLI?


Attığımız taş aynı yere, aynı yöne neden gitmiyor, Elimizdeki TAŞLAR mı farklı? Doğru olan bir konuda aynı görüşe neden varamıyoruz, kafamızdaki FİKİRLER mi farklı? Selam vermemek için neden yön değiştiriyoruz, gittiğimiz YOLLAR mı farklı? İncir çekirdeğini bile doldurmayacak sebeplerle neden küsüyoruz, DERTLER mi farklı? Su, geminin altında olmalı diyorlar, ancak sular geminin içinde YÜZMELER mi farklı? Para cepte olursa iyi diyorlar, ancak şimdi vicdanlarda, CÜZDANLAR mı farklı? Bıçak hekimin elinde olmalı diyorlar, ancak katillerin elinde MESLEKLER mi farklı?

Elmalı rulo pasta

ELMALI RULO PASTA

Malzemesi:1 küçük sanayağ(125. gr.)erimeden
                     1 çay bardağı sıvıyağ
                      1 çay bardağı yoğurt
                       2 çorba kaşığı pudra şekeri
                       1 paket kabartma tozu
                       alabildiği kadar un
İÇİ:
 5 adet elma rendelenecek
         


2 çorba kaşığı  şekerle suyunu çekene kadar pişirilecek sonra içine bir miktar dövülmüş ceviz ve tarçın konulacak ve soğutulacak.
YAPILIŞI:Malzemenin hepsi konulup,iyice yoğrulacak 5 eşit parçaya bölünecek ve buzdolabında dinlendirilecek .Daha sonra hamur alınıp yuvarlak biçimde açılır 8 eşit parçaya bölünüp hazırlanan içten konulup rulo şeklinde sarılır orta ısıdaki fırında pembeleşmeden pişirilir üzerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır.