22 Ocak 2014 Çarşamba

MUZLU YAŞ PASTA

                          AFİYET OLSUN MALZEMESİ: 7 yumurta, 7fincan şeker, 7 fincan un,1 çay kaşığı kabartma tozu
          KREMASI:
3 yemek kaşığı mısır nişastasıyla ½ süt (yarım)muhallebi  kıvamında pişirilecek  iyice soğuyana kadar  mixserle çırpılacak  sonra yarım paket sanayağ ile 1 su bardağı pudra şekeri konulup iyice çırpılacak.

YAPILIŞI:
  yumurtayla şeker  mixserle  iyice   çırpılacak  içerisine elenmiş un  ve kabartma tozu konulup tahta kaşıkla karıştırılacak  sonra yağlanmış unlanmış kalıba konulup150  derecede  pişirilecek  soğuyunca kek ikiye   yada  üçe     ortadan kesilip aralarına  krema sürülecek kremenın üzerine muz çilek çikolata parçaları konulabilir  sonra kekin diğer parçası kapatılıp en üste yine krema sürülüp süslenir buzdolabında bekletilir . püf noktası:  keklerin arası ve üzerleri kremayı iyi tutması için şekerli limonlu su  karıştırıp bi kaşıkla her yeri ıslatılır.meyvelerde aynı şekilde ıslatılırsa  kararmaz    ayrıca kalıbı yağladıktan sonra altını unlayın kenarlarını unlamayın kabarmaz.