MANTARLI FIRINDA BİFTEK
MALZEMESİ:
Kişi sayısı kadar biftek(ben 8 adet yaptım)
yarım kilo mantar
2_3 adet domates
1 adet kurusoğan
2_3 adet sivri biber
tuz_karabiber_kekik
rendelenmiş kaşar peynir
( yukarıdaki malzemeyi biftek sayısına göre artırabilirsiniz.)
yarım kilo mantar
2_3 adet domates
1 adet kurusoğan
2_3 adet sivri biber
tuz_karabiber_kekik
rendelenmiş kaşar peynir
( yukarıdaki malzemeyi biftek sayısına göre artırabilirsiniz.)
YAPILIŞI:
Biftekler çok az kızgın yağda arkası önü pişecek şekilde pişirilecek ve bir tepsiye veya borcama alınacak ayrı bir kapta önce kurusoğan sonra sırasıyla biber, mantar,domates çok küçük olacak şekilde doğranıp iyice sotelenecek içine tuz , karabiber ve kekik konulacak(hepsi birlikte)suyunu çekene kadar sonra bu karışım borcamdaki mantarların üzerlerine paylaştırılacak en üzerinede rendelenmiş kaşar peynir konulacak servisten en az 20 dakika önce ısınmış fırına konulup kaşarlar eriyenene kadar pişirilecek.
işte size ramazanda misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir yemek
işte size ramazanda misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir yemek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder