ETLİ GÜVEÇ
MALZEMESİ:1 kilo dana kuşbaşı doğranmış yağsız et ,küçük küpler halinde doğranmış patates,1 domates,2 biber,6_7 adet sarımsak ,biber ve domates salçası ,isteğe bağlı haşlanmış bezelye,1 kuru soğan.
YAPILIŞI:Bir tencereye yada düdüklü tencereye etleri,doğranmış kuru soğanı,doğranmış sarımsakları koyup bir kaşık yağ ile biraz kavurun sonra 1 yemek kaşığı salçaları ilave edin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin.Bir kızartma tenceresinde patatesleri çok az kızartın ve bir tepsiye yada borcama koyun üzerine suyuyla beraber etleri koyun en üstünüde domates ve biberlerle süsleyip üzerine karabiber,kimyon ve çok az daha yağ ilave edip sofraya oturmadan yarım saat önce fırına koyup sonra servisyapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder