21 Ocak 2014 Salı

Etli güveç

ETLİ GÜVEÇ



 MALZEMESİ:1 kilo dana kuşbaşı doğranmış yağsız  et ,küçük küpler halinde doğranmış patates,1 domates,2 biber,6_7 adet sarımsak ,biber ve domates salçası ,isteğe bağlı haşlanmış bezelye,1 kuru soğan.
YAPILIŞI:Bir tencereye yada düdüklü tencereye etleri,doğranmış kuru soğanı,doğranmış sarımsakları koyup bir kaşık yağ ile biraz kavurun sonra 1 yemek kaşığı salçaları ilave edin üzerini geçecek kadar su ilave edin  ve  etler yumuşayana kadar pişirin.Bir kızartma tenceresinde patatesleri çok az kızartın ve bir tepsiye yada borcama  koyun üzerine suyuyla beraber etleri koyun en üstünüde  domates ve biberlerle  süsleyip  üzerine karabiber,kimyon ve  çok az daha yağ ilave edip sofraya oturmadan yarım saat önce fırına koyup  sonra servisyapın.