21 Ocak 2014 Salı

Elmalı rulo pasta

ELMALI RULO PASTA

Malzemesi:1 küçük sanayağ(125. gr.)erimeden
                     1 çay bardağı sıvıyağ
                      1 çay bardağı yoğurt
                       2 çorba kaşığı pudra şekeri
                       1 paket kabartma tozu
                       alabildiği kadar un
İÇİ:
 5 adet elma rendelenecek
         


2 çorba kaşığı  şekerle suyunu çekene kadar pişirilecek sonra içine bir miktar dövülmüş ceviz ve tarçın konulacak ve soğutulacak.
YAPILIŞI:Malzemenin hepsi konulup,iyice yoğrulacak 5 eşit parçaya bölünecek ve buzdolabında dinlendirilecek .Daha sonra hamur alınıp yuvarlak biçimde açılır 8 eşit parçaya bölünüp hazırlanan içten konulup rulo şeklinde sarılır orta ısıdaki fırında pembeleşmeden pişirilir üzerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder