- Orta Boy Kabak
- 1 Orta Boy Havuç
- 1 Demet Maydanoz
- 1/2 Demet Dereotu
- 4 Dal Yeşil Soğan
- 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Adet Yumurta
- 1,5 Çay Bardağı Un
- 75 Gr Kaşar Rendesi
- 200 Gr Beyaz Peynir
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Paket Kabartma Tozu
Tarifin Hazırlanışı
- Kabakların kabuklarını soyup rendeleyelim
- Kabak rendesinin suyunu bırakması için tuz serpip 5 dk bekletelim
- Tel süzgece alıp sıkarak suyunu süzelim
- Kabak rendesini bir kaba alıp içine kıyılmış dereotunu, maydanozu, taze soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, yumurtaları, unu, sıvı yağı ve rendelenmiş havucu, kabartma tozunu, tuzu, karabiberi ekleyip karıştıralım
- Fırın kabını margarinle yağlayıp hafifçe un serpelim
- Mücver malzemesini fırın kabına alıp yayalım
- Mücverin üzerine kaşar rendesi serperek önceden 200° ısıtılmış fırında üzerindeki kaşarlar eriyip hafifçe pembeleşene dek pişirelim
- Mücveri fırından alıp ılıtarak dilimleyip servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder