MALZEMESİ:500 gr. orta yağlı kıyma
2 baş soğan
3 kaşık galete unu veye normal un
5 yumurta
1/4 maydanoz
2 çorba kaşığı pirinç
tuz ,karabiber
YAPILIŞI:Kıymanın 2/3 sine doğranmış soğan ve 1 kaşık yağ koyarak soğanla et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
Pirinci ayıklayıp bol suyla yumuşayıp suyunu çekene kadar haşlayınız.
Kıymayı ateşten alıp içerisine çiğ kıymayı ,haşlanmış susuz pirinci, kıyılmış maydonozu ,tuzu,karabiberi,3 yumurtayıkırıp iyice yoğurunuz.
yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırıp oval şekli veriniz.
Gleta veya una bulayınız .Kalan yumurtaları bir kapta çırpıp köfteleri ona bulayıp kızartınız ,servis tabağına koyup patates kızartmasıyla servis yapınız.
(köftelerin saçaklı olması için kızgın yağda kızartınız)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder