yumurta tatlısı (çankırı yöresine ait)
MALZEMESİ: 10 yumurta ,6 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı irmik,vanilya ŞERBETİ: 4 subardağı şeker, 3 su bardağı su,vanilya YAPILIŞI: Akını derin ve büyük bir tencereye koyup beyazlaşana ve tencereyi ters çevirip akmayacak duruma gelene kadar çırpın ,ayrıbir çelik tencerede sarılarınıda biraz çırpın sonra beyazlarla karıştırın ayrı bir kapta karıştırıp hazır beklettiğiniz un ve irmik karışımınıda yumurtaların içine koyup tahta kaşıkla iyice karıştırın sonra yağlanmış yuvarlak borcama döküp önceden ısıtılmış fırında kapağı hiç açılmadan pişirilecek ılıkken şerbeti dökülecek.(şerbette ılık olacak ) yukarıdaki tarif yuvarlak borcam içindir başka kalıba ayarlamak isterseniz 5 yumurtaya,3 kaşık un ,1 kaşık irmik olarak hesaplanacak..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder