20 Ocak 2014 Pazartesi

Mantar kurabiye

MANTAR KURABİYE


paket margarin 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı şeker dilerseniz 3/4 su bardağı şekerde koyabilirsiniz. 400 gr. mısır nişastası (2 paket) Yeteri kadar un 2 yemek kaşığı kakao Yapılışı Oda sıcaklığında olan yumuşamış margarin, yumurta, şeker iyice karıştırılır, içine kabartma tozu, un venişasta ilave edilerek hamur elde edilir. Hamur ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlanabilir. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli verilerek tepsiye dizilir. Normal sıcaklıktaki fırına(170 derece) atılıp beyaz kalacak şekilde pişirilir. Püf noktası: Yağ yumurta ve şekeri mikser ile krema gibi olana kadar karıştırmalısınız. Böylelikle kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz olur ve kurabiyeniz ağızda dağılır. ...