23 Temmuz 2014 Çarşamba

Portakallı revani

MALZEMESİ:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
ŞERBETi:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su 
1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker kar halinde çırpılır sonra diğer malzemelerde karıştırılıp iyice çırpılır yağlanmış uzun borcama konulup ısınmış fırına konulup 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir baklava şeklinde kesilip ılıkken şerbeti dökülür 
NOT: portakal kabuğu koymazsanız sade olur üzerine krem şanti ceciz , fındık, hindistan cevizi koyabilirsiniz...