23 Temmuz 2014 Çarşamba

Ispanaklı kıymalı tava çöreği

Yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker 
2 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeyle kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur yapılacak ve mayalanmaya bırakılacak çok mayalı bir hamur olmayacak zaten .
İÇİ İÇİN: yarım kilo ıspanağı iyice yıkayıp suyunu iyice süzün daha sonra ince ince kıyın bir tencereye bir tane kuru soğan doğrayın biraz yağ koyun 100 gr kıyma ilave edin kavurun sonra ıspanaklarıda ilave edin birlikte ıspanaklar suyunu çekene kadar kavurun sonra tuz ve karabiber ilave edin soğutun..
YAPILIŞI:
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp oklavayla açın bir kenarına içten koyup katlayın tavaya çok az yağı sadece sürün üzerine hamuru koyun üzerinide katı sıvı karışık yağla yağlayın iki tarıfınıda kızartın kısık ateşte mayalı olduğu için yağ çekmez içine istediğiniz içi koyabilirsiniz ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder