30 Mayıs 2014 Cuma

Kıymalı yaprak sarması

Taze asma yaprakları tuzlu kaynayan suya konulur 1-2 taşım kaynayınca çıkarılıp bir süzgece konulur...
Dolma içi için: 350 gr: dana kuzu karışık kıyma
1 büyük kuru soğan küçük küçük doğranacak
2 adet domates
Yarım demetten biraz az maydanoz ve dereotu
1 çay bardağı pirinç
Karabiber, tuz
1 yemek kaşığı biber domates salçası karışımı
Bunların hepsini karıştırıp iyice yoğurun sonra bir tencerenin en altına yapraklardan bir sıra açarak dizin yapraklarrı dolma şeklinde sarıp tencereye dizin üzerine 3 adet sarımsak doğrayın ve tekrar kalan yapraklarla üzerini kapatın üzerine salçalı su yapıp dökün ve biraz yağ ilave edin üzerinede kapak kapatın dolmalar şişmesin diye sonra kısık ateşte pişirin piştikten sonra tabağa koyup üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın.....AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder