30 Mayıs 2014 Cuma

kabak karnıyarık


5-6 adet kabak
1 adet kurusoğan
4-5 diş sarımsak 
5 adet domates
3-4 adet sivri biber
350-400 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1/2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
Yapılışı:kabakların kabuklarını kabak oyacağının kenarıyla soyalım(çizgi şeklinde oluyor)uzunlamasına ortadan ikiye kesip içlerini oyalım sonra bir tencereye iki su bardağı su koyalım haşlayalım arada sırada bakalım çok pişmesin dağılır yağlanmış bir tepsiye dizelim
Ayrı bir tavada küp küp doğranmış soğanlarla doğranmış sarımsakları çok az yağla soteliyelim, kıymayı ilave edelim ,rendelenmiş domateslerin birini,doğranmış biberlerde ilave edelim, tuzunu ve karabiberinide ilave edelim kıyma kavrulana kadar pişirelim( domatesleri en son koyalım az pişain sulu ve diri kalsın)
Karışımı kabakların içine dolduralım kalan domatesleride üzerlerine ilave edelim dökmediğimiz haşlama suyuna biber salçasını ilave edelim ve 170 derece fırında 10 -15 dakika pişirip üzerlerine kaşar peynirleri ilave edip kaşarlar kızarana kadar daha pişirip fırından çıkarıyoruz.... AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder