3 Mayıs 2014 Cumartesi

Güveçte yaz türlüsü


250 gr: kemikli kuzu eti
2 adet kabak 
2 adet patlıcan 
2 adet patates
250 gr: taze fasulye
1 kuru soğan
1 baş sarımsak
3 domates
2 yemek kaşığı teremyağ gurme
Patlıcanı,kabağı,patatesi kabuklarını soyup (patlıcanı alacalı soyuyoruz)çok küçük olmayacak şekilde uzunlamasına kesip üçe dörde doğruyoruz taze fasulyeleride ayıklayın onlarıda ikiye üçe bölün, sarımsakların kabuklarını soyup istediğiniz gibi doğruyorsunuz ben bütün koyuyorum sonra güvece kuzu etini ilave edin altını yakın güveç ısınınca bir adet kuru soğanı küçük küçük doğrayıp üzerine ilave edin iki yemek kaşığı yağıda ilave edin biraz kavurun sonra bütün malzemeyi koyun karışık bir şekilde en üste domatesleri doğrayın onun üzerinede iki yemek kaşığı salçayla tuz ve sıcak suyu karıştırıp ilave edin kaynayınca altını kısın arasıra bakın malzemeler pişince altını söndürün...