18 Eylül 2015 Cuma

Mürdüm Eriği reçeli

Malzemeler:
1 kilo mürdüm eriği
1 kilo + 1 su bardağı toz şeker
1/2 kimon suyu ve 1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı: Erikleri güzelce yıkayıp 4-5 bölüyoruz kabuklarıyla daha sonra üzerine toz şekeri ilave edip bu şekilde sabaha kadar bekletiyoruz sulansın diye sonra ocağın altını yakıyoruz 20 dakika kaynatıyoruz bu arada köpüklerini de alıyoruz sonra limon suyu ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz daha sonra sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz

Nektarin Reçeli

1 kilo nektarin
1 kilo + 1 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı: Nektarinleri bir güzel yıkayın sonra kabuklarını soymadan 4-5 e bölün istediğiniz büyüklükte üzerine toz şekeri koyup bir gece bekletin sulansın sonra ocağın altını yakın şekerler eriyip bir taşı kaynayınca nektarinleri içinden bir kevgirle çıkarın şerbet kaynasın ben 20 dakika kaynatıyorum sonra nektarinleri içine ilave edin köpüklerini de alın limon ve limon tuzunu ilave edin ( isterseniz sadece limon suyu veya limon tuzu da kullanabiliesiniz biraz ölçüyü artırarak) 5 dakika daha kaynatıp ocağı söndürün sonra sıcakken kavanozlara koyup kapağı sıkıca kapatıp ters çevirin