4 Eylül 2015 Cuma

Böğürtlen reçeli

1 kilo böğürtlen. 
1 kilo şeker
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI: böğürtlenleri yıkayıp süzün sonra bir tencere koyun üzerine 1 kilo toz şekeri ilave edin akşamdan sabaha kadar bekleyip sulansın daha sonra ocağa alıp altını yakın 15 dakika kısık ateşte kaynasın köpüğünü alın sonra içine limon suyunu ve limon tuzunu ilave edin 5 dakika daha kaynasın ( bir çay tabağına bir miktar reçelden koyup buzluğa atın soğusun sonra kıvamına bakın iyiyse kaynatmaya gerek yoktur annemden öğrendiğim bir testtir hep işe yarar)sonra sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ters çevirin böyle soğusun sonra istediğiniz yerde saklayın