24 Şubat 2015 Salı

Hindistan cevizli pasta

Malzemesi: 
1 adet kakaolu pasta taban kekinin bir parçası
750 mlg. Süt
3 çay bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı irmik
50 gr tereyağ
2 su bardağı dolusu hindistan cevizi rendesi
1 vanilya
Sosu: 250 gr vişne herhangi bir meyvada olabilir
Yarım çay bardağına yakın su
1,5 tada 2 tatlı kaşığı kadar nişasta
Birazda şeker damak zevkinize göre
1 paket krem şanti süslemek için
Yapılışı: bir tencereye sütü, irmiği,şekeri koyup muhallebi kıvamında pişirin,içine tereyağını ilave edin ocağı kapatıp hindistan cevizinide ilave edip karıştırın.
   Bir servis tabağına kakaolu pasta tabanını koyup etrafına kelepçeli kalıpla sıkıştırın sonra sıcakken muhallebiyi üzerine dökün.
   Ayrı küçük bir tencereye vişneleri , suyu koyup altını yakın kaynayınca nişasta ve şakeri ilave edin biraz kaynayıp hafif koyulaşınca altını södürün onuda muhallebinin üzerine dökün soğuk bir yerde soğumasını bekleyin bu arada 1 su bardağı sütle krem şantiyi hazırlayın soğuyan pastayı süsleyin üzerine antep fıstığı serpin iyice soğuyunca kelepçeyi çıkarıp istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz....

Çin salatası

Malzemeler: 
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış ince ince kıyılmış havuç
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı ince kıyılmış salatalık turşusu
3-4 adet yeşil soğan 
Yarım demet doğranmış dereotu, maydanoz
1 limon, 2 kesme şeker,tuz
Yapılışı:
2 bardak pirinci biraz tuz ve sıcak suyla bir saat ıslatın.Bol su ile yıkayın.Bir tencereye sıvı yağ koyup üzerine pirinci ilave edip kısık ateşte biraz kavurun sonra iki kesme şekeri, bir limonun suyunu, tuzu ve iki buçuk su bardağı sıcak suyu ilave ederek pilav gibi pişirin, bir gece dinlendirin.Sabah içine bezelye , havuç,mısır,salatalık turşusu,ince kıyılmış dereotu,maydanoz,yeşil soğan ilave edilip karıştırılır arzuya göre limon ve yağ ilave edilir