24 Şubat 2015 Salı

Hindistan cevizli pasta

Malzemesi: 
1 adet kakaolu pasta taban kekinin bir parçası
750 mlg. Süt
3 çay bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı irmik
50 gr tereyağ
2 su bardağı dolusu hindistan cevizi rendesi
1 vanilya
Sosu: 250 gr vişne herhangi bir meyvada olabilir
Yarım çay bardağına yakın su
1,5 tada 2 tatlı kaşığı kadar nişasta
Birazda şeker damak zevkinize göre
1 paket krem şanti süslemek için
Yapılışı: bir tencereye sütü, irmiği,şekeri koyup muhallebi kıvamında pişirin,içine tereyağını ilave edin ocağı kapatıp hindistan cevizinide ilave edip karıştırın.
   Bir servis tabağına kakaolu pasta tabanını koyup etrafına kelepçeli kalıpla sıkıştırın sonra sıcakken muhallebiyi üzerine dökün.
   Ayrı küçük bir tencereye vişneleri , suyu koyup altını yakın kaynayınca nişasta ve şakeri ilave edin biraz kaynayıp hafif koyulaşınca altını södürün onuda muhallebinin üzerine dökün soğuk bir yerde soğumasını bekleyin bu arada 1 su bardağı sütle krem şantiyi hazırlayın soğuyan pastayı süsleyin üzerine antep fıstığı serpin iyice soğuyunca kelepçeyi çıkarıp istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz....