24 Şubat 2015 Salı

Çin salatası

Malzemeler: 
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış ince ince kıyılmış havuç
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı ince kıyılmış salatalık turşusu
3-4 adet yeşil soğan 
Yarım demet doğranmış dereotu, maydanoz
1 limon, 2 kesme şeker,tuz
Yapılışı:
2 bardak pirinci biraz tuz ve sıcak suyla bir saat ıslatın.Bol su ile yıkayın.Bir tencereye sıvı yağ koyup üzerine pirinci ilave edip kısık ateşte biraz kavurun sonra iki kesme şekeri, bir limonun suyunu, tuzu ve iki buçuk su bardağı sıcak suyu ilave ederek pilav gibi pişirin, bir gece dinlendirin.Sabah içine bezelye , havuç,mısır,salatalık turşusu,ince kıyılmış dereotu,maydanoz,yeşil soğan ilave edilip karıştırılır arzuya göre limon ve yağ ilave edilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder