9 Temmuz 2014 Çarşamba

Ramazan pidesi

Yarım paket yaş maya
2 su bardağı ılık su
Bir tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI : malzemeyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Mayalanana kadar bekletilir
Kağıt serilmiş bir tepsiye iyice oval açılan
Hamur konulur elinizi ıslatıp kenarlarından iyice bastırılır sonra yine ıslak elle baklava şekli verilir üzerine yumurta sürülüp susam ve çörek otu serpilir 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir...


Patatesli kol böreği

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
5 su bardağı un 
1 yemek kaşığı sirke
Açarken kullanmak için 2 yemek kaşığı mısır nişasta
Açılan hamurların arasına sürmek için 
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN : 
7-8 adet haşlanıp ezilmiş patates
İsteğe bağlı kıyma
2 orta boy kuru soğan 
Tuz- karabiber- kırmızı toz biber
Soğanla kıymayı kavur içine ezilmiş patateslerle baharatları ilave edip karıştırın
YAPILIŞI : hamur malzemesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır 
10 dakika dinlendirilir sonra hamur 10 eşit parçaya bölünür ( yuvarlak tepside iki tepsi çıkıyor ben hepsini dikdörtgen fırın tepsisinde yaptım) pazıları nişasta un karışımıyla iyice açılabildiği kadar aç üzerini yağla ortadan ikiye kes geniş kısmına iç malzemesini koyup rulo sarın yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde dizin hepsini aynı şekilde yapın


Daha sonra üzerine 1 yumurtayla sıvıyağı
karıştırıp her yerine sürün çörekotu ve susam serpip 180 dereceli fırında pişirin 
Çıtır çıtır bir börek oluyor...