24 Haziran 2014 Salı

Kıymalı patlıcan (karnıyarığın değişik versiyonu)

1 kilo patlıcan
300 gr. Kıyma
2 domates
2 biber
1/2 maydanoz
1-2 yemek kaşığı salça
Tuz karabiber
3-4 diş sarımsak
1 kurusoğan
Patlıcanları kuzartmak için az sıvıyağ
YAPILıŞI: patlıcanları alacalı soyuyoruz tuzlu suda 20 dakika bekletiyoruz yağı çok çekmesin diye sonra kuruluyoruz ortadan ikiye boydan da en sonunu kesmeden dörde bölüyoruz daha sonra az sıvıyağda heryerini kızartıyoruz..
Başka bir tavaya kurusoğanı , sarımsağın bir tanesini küçük küçük doğruyoruz biraz soteliyoruz ( çok az yağda ilave edebilirsiniz) sonra kıymayı ilave ediyoruz kıymalar biraz pişene kadar onuda soteliyoruz üzerine bir adet orta boy domatesi kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz birazda onu soteleyip üzerine salçayı ilave edip biraz karıştırdıktan sonra ocağı söndürüp tuz, karabiber isteğe bağlı pul biber ve doğranmış maydanozuda ilave edip karıştırın..
Bir fırın kabına aldığınız patlıcanların arasına bu içten doldurun sonra üzerini biber ve domates dilimleriyle süsleyip kalan sarımsaklarıda kabın içine doğrayıp bırakın saçalı su yapıp biraz daha tuz ilavesi yapıp üzerine döküp fırında biberler kızarana kadar pişirin...
......,,AFİYET OLSUN......,