6 Haziran 2014 Cuma

Lazanya

Yarım paket lazanya
300 ge: kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Başamel sos için: 
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi ( dişim peynir de kullanabilirsiniz)
Yapılışı: Geniş bir tavaya sıvı yağı alın küçük lüçük doğradığınız kurusoğanları ilave edin biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave edin kıymalar kavrulunca küp küp doğradığınız domatesleride ilave edin 10 dakika daha soteleyin üzerine iki  yemek kaşı salçayıda  ilave edip kavurun sonra bir bardak sıcak su ekleyin tuzunuda ekleyip bir kenarda bekletin. 
Beşamel sos için tereyağını ve unu küçük bir tencereye koyun ve orta hararetli bir ateşte kavurun üzerine sütü azar azar ilave edin topaklanmaması için iyece karıştırın muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 
Isıya dayanıklı bir fırın kabını biraz yağlayın ve tabanına lazanya dizin bir sıra başemel sos sürün üzerine kıymalı harçtan koyun üzerine tekrar lazanya bu şekilde devam edin en üstünde başemal sos kalsın onun üzerinede kaşar peynirleri dizip fırına verin 180 derecede ısınmış fırına kaşarlar eriyince çıkarıp sıcak sevis yapın ( isterseniz aralarınada kaşar peynir koyabilirsiniz...AFİYET OLSUN....,