4 Mayıs 2014 Pazar

Papatya ve Kelebek (Papatya Falı Hikayesi)

Yıllardır sevgililerin sevgililerin emin olmak için papatya yapraklarını koparak baktıkları papatya falının hikayesi biliyor musunuz?
Bilmiyorsanız bu yazıyı okumalısınız…
Kozasından çıkan bir tırtıl kendisine yuva yapmak için harekete geçer. Yuvasını yapar ve ertesi günü çokgüzel bir kelebek olarak uyanır. Muhteşem güzelliğine hayran olur. Mutlulukla uçmaya başlar. Doğanıngüzelliklerini göremek için yükseklere uçar. Dağları tepeleri aşar ve yorulur. Dinlenmek için durduğu yerde gözüne uzakta duran bir papatya çarpar. Hemen papatyanın yanına uçar ve papatyanın güzelliğine hayran olur.
Papatya Falı
Papatyaya uzak güzel göründüğünü yanına geldiğinde ise daha güzel olduğu söyleyen kelebek ve papatya arasında bir sohbet başlar. Papatya kelebeğin sözleri üzerine utanır ve çekingen tavrı ile kelebeğe hoş geldin der. Yanlızlıktan sıkıldığını yanına gelerek kendisini mutlu ettiğini söyleyen papatya kelebekten çok hoşlanmıştır. Tabi kelebekte papatyadan…
Gece olduğunda yıldızları seyrederken uyuyakalan papatya ve kelebek birbirlerine aşık olmuşlardır.
Sürekli papatyanın üzerinde uçarak güneşin yakıcı etkisinden korumaya çalışan kelebek papatyaya olan sevgisini ifade etmeye çalışır ve bir türlü bunu söyleyemez. Aynı duyguları yaşayan papatyada sevgisini ifade etmekten çekinir.
Bir süre geçtikten sonra kelebek artık gitmesi gerektiğini söyler. Papatya ise yanında olduğu için mutlu olup olmadığını sorar. Kelebek ise hayır cevabını verir. 3 günlük ömrü olduğu papatyaya söyler ve bu söz papatyayı çok üzer.
Ölmek üzere olan kelebek son nefesi ile papatyaya “Seni Seviyorum” der. Papatya ise üzüntüsünden konuşamaz, zorluklar “Bende seni…” diyebilir. Gözleri yaşlı bir şekilde “Beni seviyormuş, bilseydim beni sevdiğini ondan önce ben söylerdim.” diyen papatya kahrolur.
Sevdiğini kaybetmenin üzüntüsü ile kahrolan papatya solmaya başlar. Solduğunda her düşen yaprağında kelebeğin onu sevdiğini söyler “Beni seviyormuş…