22 Şubat 2014 Cumartesi

Simit tadında burma poğaça






Malzemeler:2 su bardağı süt ılık olacak
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta birinin sarısı üzerine
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
6,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya yada 1/3 paket yaş maya 
Arasına sürmek için 125 gr: teryağ
Yapılışı: Hamuru mayalayın hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle uzunlamasına açın un serpmeyin hamurun zemini tutması gerekiyor ( hamur cıvık olmasın) hamuru yukarıdan aşağıya uzunlamasına ince şeritler halinde keselim üzerine oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağından sürelim yağ hamurun üzerinde kalsın bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapalım ve kendi etrafında gül şeklinde döndürelim  bir ucu hamurun altında kalsın hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim tepsi mayası gelene kadar bekletelim 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim... AFİYET OLSUN...

not: ben üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürdüm yoğurt sürmeyin üzerini yakıyor.