9 Şubat 2014 Pazar

AY ÇÖREĞİ(tuzlu)





Malzemesi: 1/4 yaş maya 
                      250 gr. sanayağ erimiş
                        1 çay bardağı ılık süt 
                        1 çay bardağı sıvıyağ
                         1 çay bardağı ılık su
                         1 avuç toz şeker
                         alabildiği kadar un 
Yapılışı: Tuz,şeker ve ılık suyla maya eritilir içine yumurtanın akları (sarısı üstüne) sanayağ,sıvı yağ,süt koyup karıştırılır un ileve edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır hamur rulo yapılıp 10 eşit parçaya bölünür her parça yuvarlak  açılıp dörde kesilir sigara böreği gibi içine iç konulup  içe doğru kıvrılarak ay şekli verilir üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.