1 Şubat 2014 Cumartesi

KADIN BUDU KÖFTE


                                                                                          
MALZEMESİ:500 gr. orta yağlı kıyma
2  baş soğan 

3 kaşık galete unu veye normal un
5 yumurta
1/4 maydanoz
2 çorba kaşığı pirinç
tuz ,karabiber 
YAPILIŞI:Kıymanın 2/3 sine doğranmış soğan ve 1 kaşık yağ koyarak soğanla et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
Pirinci ayıklayıp bol suyla yumuşayıp suyunu çekene kadar haşlayınız.
Kıymayı ateşten alıp içerisine çiğ kıymayı ,haşlanmış susuz pirinci, kıyılmış maydonozu ,tuzu,karabiberi,3 yumurtayıkırıp iyice yoğurunuz.
yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırıp oval şekli veriniz.
Gleta veya una bulayınız .Kalan yumurtaları  bir kapta çırpıp köfteleri ona bulayıp kızartınız ,servis tabağına koyup patates kızartmasıyla servis yapınız.
(köftelerin saçaklı olması için kızgın yağda kızartınız)


FIRINDA KUMPİR




1 kilo haşlanmış patates çatalla ezilecek içine   2 yemek kaşığı tereyağ konup karıştırılacak sonra haşlanmış bezelye ,  haşlanmış mısır taneleri, doğranmış zeytin ,halka halka doğranmış sosis  konulup tekrar karıştırılacak  ve fırına verilecek sosisler pişince çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynir konulup tekrar fırına konulacak kaşarlar eriyince çıkarılacak  üzerine bolca ketçap ve mayonez konulacak.