27 Ocak 2014 Pazartesi

Saksı kebabı

YAPILIŞI: Bostan patlıcan(adeti kişi başı bir taneden iki adet çıkıyor )küçük boyları seçin sonra alacalı soyun ortadan ikiye bölün içlerini oyacakla  oyun tuzlu suda 10 dakika bekletin sonra suyunu süzdürüp kurulayıp kızartın... 
5 adet patlıcan için 750 gr küçük doğranmış kuşbaşı etleri ve bir adet doğranmış kuru soğanı 4-5 adet sarımsağı doğrayın bir yemek kaşığı sıvı yağı düdüklü tencereye koyup biraz kavurun sonra bir yemek kaşığı salça koyup bir iki karıştırıp üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin sonra içine 2 adet biber,2 adet domates doğrayın birazda onlarla soteleyin içerisine küçük küçük doğranıp kızartılmış patateste ilave edin tuz, karabiberi ilave edin hepsini bir güzel karıştırın sonra patlıcanların içlerine doldurun üzerlerini domates ve biberle süsleyin salçalı sos yapıp fırında pişirin...