2 Eylül 2014 Salı

Kışlık domates sosu hazırlama

Domateslerimi aldım ben artık kabuklarını soymuyorum iyice yıkadıktan sonra üçe dörde kedip rondoya koyuyorum iyice çekiyorum daha sonra bir tencereye koyuyorum hepsini biraz tuz ilave ediyorum ocağın altını yakıyorum ve tomatesleri bir iki taşım kaynatıyorum aynı anda başka bir tencerede sırasıyla kavanozları ve hiç kullanılmamış kavanoz kapaklarınıda kaynatıyorum her ikiside sıcakken kavanoza domatesleri doldurup kapağı sıkıca kapatıp bir bezin üzerine veya havlu kağıdın üzerine ters çeviriyorum soğuyana kadar bir gün bekletiyorum hava alan varsa sızdırma yapıyor zaten ki şimdiye kadar hiç olmadı onu ayırıyorsunuz daha sonra güneş görmeyen bir yerde düz çevirip kışın kullanmak üzere saklıyorsunuz. Menemenlil yapmak isterseniz bunu biberli yapıyorsunuz....