23 Temmuz 2014 Çarşamba

Ispanaklı alt üst böreği

Bir paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Mayayı tuzu şekeri suyu maya eritene kadar karıştırın sonra yavaş yavaş unu ilave edin elinize yapışmayana kadar un ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluyor iyice yoğurun sonra bir kenarda bırakın mayalansın..
HAMURUN İÇİ: 
Bir kilo ıspanağı iyice yıkayın suyunu iyice sıkın ince ince kıyın bir tencereye ıspanakları koyup kavurun suyunu çekene kadar kalan suyu sıkın soğuyunca içine tulum peyniri ilave edin birazda karabiber tuz...
Sonra hamuru iki parçaya ayırın bir tanesini açabildiği kadar açın sonra her yerini sıvı yağla yağlayın daha sonra ortadan bir yuvarlak kesin kenarından keserek toplam 6 parça olsun bunları üst üste koyun yuvarlak bir tepsi boyunda açın yağlanmış tepsiye koyun içine ıspanaklı içi koyun ikinci hamuru da aynı şekilde yapın onuda onun üzerine koyun en üstede yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin içine istediğiniz bir iç malzemesi koyabileceğiniz gibi hamuru büyük açamam derseniz altı altına altı üstüne olamak üzere tabak boyunda tek tek tek açıp her katı yağlayarak yapabilirsiniz çok güzel bir börek oluyor tavsiye ederim