7 Haziran 2014 Cumartesi

Kozalak reçeli

Çam kozalağı şifalı bir bitkidir. Özellikle solunum yolu hastalıklarında kullanılır. Bitkisel formül için eczacılıkta ve bitkisel tıp alanında kullanılmaktadır.
Çam kozalağının faydaları: Astım, öksürük, bronşit, grip, nezle ve balfam şikayetlerinde tedaviye destekleyici olarak kullanılır. 
5 adet yeşil çam kozalağı doğranıp üzerine su konulur 24 saat bekletilir, yarım saat kaynatılır şeker veya balla tatlandırılır , elde edilen maviden günde 3 çay kaşığı içilir...
Ayrıca 1 bardak suya , 4-6 gr ufalanmış taze kozalak konulur 10 dakika kaynatılır, tatlandırıp günde bir bardak içilir veya taze kozalak suya konulup 1 gece bekletilip içilir.
Kozalak reçeli: bu reçel sadece tarifiyle orjinal değil aynı zamanda antibakteriyel iyileştirici, uzun düren soğuk algınlığı , bronşit, öksürük, grip, depresyon gençleştirici bir çok faydası vardır...
Mayıs ayında toplanan genç yeşilimsi kozalaklardan yapılan reçel için 1 kg kozalak, 4 adet incir, 1 kg şeker ve kozalakların üzerini 1,5 cm geçecek kadar su ilave edilir 2 saat kısık ateşte pişirin köpüğünü alın reçeliniz pişmiştir. Hayat iksiri olan bu reçeli çayınıza katıp içebilirsiniz. Sabah kahvaltısında kullanabilirsiniz sonuçta kırmızı renkten oluşan çam kokusuyla insanı büyüleyen sağlık kaynağı reçeli masanızdan eksik etmeyeceksiniz...
Astım ve bronşitte 4 kilo suya 20 adet kozalak parçalanıp konur üzerine 1-1,5 kilo limonun suyu sıkılır 1 kilo kalıncaya kadar kaynatılır, sabahları aç karnına 1 çay bardağı içilir....AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder