30 Mayıs 2014 Cuma

Köfteli patates yemeği


150-200 gr. Kıyma
2 yemek kaşığı bulgur
Tuz, karabiber,pul biber, kırmızı biber 
2-3 adet dövülmüş sarımsak
Bunların hepsini iyice yoğurup küçük küçük köfteler yapalım unlanmış bir tepsiye koyalım....

Sonra bir tencereye bir kaşık yağ (kullandığınız herhangi bir yağ olabilir)ilave edelim içine 1 adet kurusoğan doğrayalım biraz kavuralım sonra içine 1 yemek kaşığı salça ilave edip onunlada birazdaha kavurup patatesleri ve köfteleri ilave edelim üzerini geçecek kadarda sıcak su , bir fiske zerdeçal tuz ve kimyon ilave edelim kaynayınca altını kısalım patatesler ve köfteler pişinceye kadar pişirelim ... Afiyet olsun