22 Nisan 2014 Salı

Portakal reçeli


Malzemesi:5 adet kalın kabuklu portakal
4 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
Yapılışı: Portakalları iyice yıkıyoruz daha sonra hepsinin suyunu sıkıp posalarıyla birlikte bir kapta bekletiyoruz sonra kabukları içinde kalan posalarıda çıkartmadan küçük küçük doğruyoruz( ben blendırdan çektim) bir tencereye koyuyoruz üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz ocakta altını yakıp kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıyoruz sonra suyunu süzüyoruz bı işlemi 4 kez tekarlıyoruz portakal kabuklarının acısı gitsin diye sonra suyu süzülmüş portakalların üzerine ayırdığımız portal suyunu ve 4 su bardağı toz şekerini ilave edip kaynamaya bırakıyoruz üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz tahminen 15 dakika kaynıyor sonra bir limon suyunu ilave ediyoruz 5 dakikada onunla kaynıyor üzerindeki köpükleri alıyoruz altını katıyoruz reçelimiz hazır...