24 Nisan 2014 Perşembe

Kek kalıbında sodalı yufka böreği




Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi
  • 150 gr. beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz veye dereotu
yapılışı.

  • Soda, süt, yumurta ve yağı bir kapta çırpın.
  • Kek kalıbını yağlayın
  • İlk Yufkayı ortasını delmeden, kenarlarını dışa taşırarak kalıbın içine yerleştirin. ilk yufka karışıma batırılmayacak
  • 2. yufkayı yarıya bölün. karışıma  batırıp kalıbın içine yerleştirin. Diğer yarısını da aynı şekilde karışıma batırıp yerleştirin
  • Üzerine iç malzemesinden serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde bir yufka, biraz iç olarak kalıba döşeyin
  • Son yufkayı yerleştirdikten sonra, kalan karışımı üzerine gezdirin.
  • İlk yufkanın ortada  kalan kısmını delin ve kenarlara doğru itekleyerek üzerine yerleştirin
  • İlk yufkanın dışa taşan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlayın.
  • En üste yağ sürün. Mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün 175 derecelik fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder