12 Şubat 2014 Çarşamba

PROFİTEROL





Hamuru:100 gr. sanayağ
                   125 gr. un
        
           10 gr.şeker
                   4 yumurta
                   1 su bardağı su
                    1 fiske tuz_vanilya
Yapılışı:Bir tencereye suyu,şekeri,tuzu ,yağı koyup kaynatınız  su kaynayınca unu koyup süratle karıştırarak  ateşi kısıp 10 dakika pişiriniz ateşten alıp soğumaya bırakınız biraz ılıyınca teker teker yumurtaları kırıp elle sıka sıka yumurtayı yediriniz ucuna düz huni takılmış bir torbaya(pasta bompası) hamuru doldurunuz yağlanmış bir tepsiye küçük küçük sıkınız önceden ısıtılmış orta hararetli bir fırında 40 dakika pişiriniz kuruduktan sonra fırından alınız yoksa çöker bıçakla yanlarından açıp içine pasta kremi doldurunuz en üstünede 
çikolata salçası ve krem şanti sürünüz.


PASTA KREMASI:
 
3 yumurta,3 kaşık un,7 kaşık şeker,1/2 litre süt,vanilya,limon kabuğu rendesi
Yapılışı:Bir tencerede hepsini karıştırıp muhallebi kıvamında pişirilecek.

ÇİKOLATA SALÇASI: 8 kaşık şeker,1,5  kaşık un ,1/2 su ,50gr  kakao,2 yumurta sarısı,1 fincan likör (varsa
Yapılışı: Bir tencerede  hepsini karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriniz ateşten alınca likörü ilave ediniz.
arkadaşlar ben acele işim vardı sosunu sıcak döktüm onun için dibine aktı siz soğuk dökün akmasın sos sıcak olunca tabiki üzerinde krem şantide durmadı  ama lezteti çok güzeldi bir günde tükendi.

              


                                                AFİYET  OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder