22 Ocak 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BİBER VE YAPRAK DOLMASI



MALZEMESİ:6_7 adet kuru soğan küçük küçük doğranacak
yarım su bardağı kadar zeytinyağ  
dolmalık fıstık ,kuş üzümü,2su bardağı pirinç ıslanıp yıkanacak
1 domates rendelenecek biraz biber salçası
karabiber, nane,yenibahar tuz  
bir gün önceden ıslatılmış yaprak  veye dolmalık biber
YAPILIŞI:Kurusoğanla yağı bi tencereye koyup rengi dönmeden kavrulacak sonra sırayla fıstık  ,domates,biber salçası, kuş üzümü konulup biraz kavrulacak sonra pirinç konulup 
üzerine baharatlardan 1_2 fiske konulacak hepsi karıştırılacak 1_2 dak. kısık ateşte tutulup söndürülecek  sonra yapraklar tek tek sarılacak  bi yencereye konulup ağzına kapak kapatılacak üzerine limon sıkılıp pirinç ölçüsü kadar su konulup kısık ateşte pişirilecek  biber dolması yapılacaksa dolmabiberler bu içle doldurulup üzerlerine domates kabuğu kapatılacak aynı ölçü su konulup pişirilecek .