21 Ocak 2014 Salı

Mercimek filizleri

         MERCİMEK FİLİZLERİ:     : Yeşil mercimekleri akşamdan bir cam kaseye ıslatıyorsunuz sabah ıslattığınız suyu döküyorsunuz  mercimekler nemli kalıyor gün içinde iki kez suyla ıslatıp suyu bir kevgirle veya bir tülbentle süzüyorsunuz tahminen iki üç gün içinde mercimekler filizleniyor bunları kahvaltıda veya salatalarınıza katarak tüketebilirsiniz çok güzel oluyorlar hem vitamini gitmiyor hemde çok lezzetli oluyorlar.Bu şekilde diğer bakliyatlarıda yapabilirsiniz soya,buğday,maş fasulye çok güzel oluyorlar denemenizi tavsiye ederim bende televizyonda bir yemek programında görmüştüm çok faydalı olduğunu söylediler evde mercimek vardı onu denedim çocuklarda eşimde çok beğendi.... Yeşil mercimekleri akşamdan bir cam kaseye ıslatıyorsunuz sabah ıslattığınız suyu döküyorsunuz  mercimekler nemli kalıyor gün içinde iki kez suyla ıslatıp suyu bir kevgirle veya bir tülbentle süzüyorsunuz tahminen iki üç gün içinde mercimekler filizleniyor bunları kahvaltıda veya salatalarınıza katarak tüketebilirsiniz çok güzel oluyorlar hem vitamini gitmiyor hemde çok lezzetli oluyorlar.Bu şekilde diğer bakliyatlarıda yapabilirsiniz soya,buğday,maş fasulye çok güzel oluyorlar denemenizi tavsiye ederim bende televizyonda bir yemek programında görmüştüm çok faydalı olduğunu söylediler evde mercimek vardı onu denedim çocuklarda eşimde çok beğendi....