21 Ocak 2014 Salı

Fırında mantarlı biftek

MANTARLI FIRINDA BİFTEK

MALZEMESİ:
        Kişi sayısı kadar biftek(ben 8 adet yaptım)
                         yarım kilo mantar
                          2_3  adet domates
                          1 adet kurusoğan
                          2_3 adet sivri biber
                            tuz_karabiber_kekik
                            rendelenmiş kaşar peynir
  ( yukarıdaki malzemeyi biftek sayısına göre artırabilirsiniz.)

YAPILIŞI:

Biftekler çok az kızgın yağda arkası önü pişecek şekilde pişirilecek ve bir tepsiye veya borcama alınacak  ayrı bir kapta önce kurusoğan sonra sırasıyla biber, mantar,domates çok küçük olacak şekilde doğranıp iyice sotelenecek içine tuz , karabiber ve kekik konulacak(hepsi birlikte)suyunu çekene kadar sonra bu karışım borcamdaki mantarların üzerlerine paylaştırılacak en üzerinede rendelenmiş kaşar peynir konulacak servisten en az 20 dakika önce ısınmış fırına konulup kaşarlar eriyenene kadar pişirilecek.
          işte size ramazanda misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir yemek 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder