22 Ocak 2014 Çarşamba

KARNIBAHAR GRATEN




Malzemesi:1 karnıbahar
                              3 yemek kaşığı tereyağ
                                 4_5 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi
                                tuz _3 yumurta
                                1,5 su bardağı süt
                                3 çorba kaşığı un 

Yapılışı:Karnıbaharlar çiçek çiçek ayrılacak,az tuzlu suda haşlananıp süzülecek.Bir kapta tereyağı eritilip içine un konulup pembe renkte kavrulacak içine süt ilave edilip muhallebi kıvamında pişirilecek.Ilıyınca yumurtalar içine kırılıp tuz ,kaşar peyniride  ilave edilip karıştırılacak.Frın kabına başemel sosun yarısı konulup üzerine karnıbaharlar  ilave edilecek onun üzerinede kalan sos konulup en üste kaşar peynir rendesi serpilip servis yapmadan 20 dakika önce fırına konulup üzeri kızarana kadar pişirilecek.