20 Ocak 2014 Pazartesi

Japon elması reçeli


JAPON ELMASI REÇELİ


1 kilo japon elması saplı (eylül_ekim gibi toplanırsa daha iyi oluyor 1 kilo şeker 1 adet kabuk taeçın 4_5 adet karanfil YAPILIŞI:önce elmaları iğne ile birkaç yerinden deliyoruz sonra üzerini geçecek kadar su koyup 15 dakika pişiriyoruz (elmalar biraz zor pişiyor onun için pişiriyoruz)sonra içine tarçın karanfil toz şekerinide koyup şeker reçel kıvamında koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz sonra 2_3 damla limon suyu sıkıp beş dakika kadar daha pişiriyorsunuz ...AFİYET OLSUN.. ...
JAPON ELMASI AĞACI

kuzenim pınarın çiftliğindeki japon elmalarını görünce dayanamadım ve hemen reçelini yaptım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder